shopping bag Shoppingbag
Items: 0 | Totaalprijs: € 00.00

DAS GOLDENE WIENER HERZ

Design uit en met Wenen

 

Een beetje Wenen bij u thuis!

Wijnglazen en porseleinen bekers met echt gouden versieringen; daaruit bestaat de eerste exclusieve collectie van het Weense designerscollectief Das Goldene Wiener Herz.  Als reactie op de veelal in kitsch uitblinkende souvenirs hebben zij een aantal producten ontwikkeld die  weliswaar als souvenir van Wenen te bestempelen zijn maar die ook uitblinken in schoonheid, bruikbaarheid en authenticiteit.

Op een serie van zes porseleinen bekers staan moderne interpretaties van Jugendstil-versieringen die op wereldberoemde Weense gebouwen terug te vinden zijn.

De wijnglazen zijn moderne versies van twee typisch Weense wijnglazen: de zgn. „Wiener Heuriger“ een wijnglas zonder voet die vaak bij de Weners thuis voor het dagelijkse glaasje wijn op tafel komt en waarbij de traditionele groene wijnrank dit keer in het goud is aangebracht en de „Wiener Wirtshaus“; het meest voorkomende wijnglas in de Weense horeca maar nu uitgevoerd met een „dronken“ randje en een gouden hartje op de bodem.

De producten van Das Goldene Wiener Herz zijn uniek in Nederland en zijn prachtige producten om te geven, te krijgen maar vooral ook om te gebruiken!